Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisinden Boğa Hazırlığı: Ayı Piyasasında İş Gücünü Artırıyor

Bitcoin madencisi CleanSpark (CLSK), birçok rakibi küçülme planlarını değerlendirirken büyüme planı kapsamında iş gücünü artırdığını duyurdu.

CleanSpark 16 Şubat tarihinde yaptığı bir basın açıklamasında, kripto para piyasasındaki düşük fırsatlardan yararlanarak bünyesine 20 bin Bitcoin madencilik makinesi daha alarak ayı piyasasında yaptığı toplam alımları 46.500’e çıkardığını belirtti. Uzmanlar, şirketin bu hamlesini boğaya hazırlık olarak nitelendirdi.

Şirket, Bitmain Antminer S19j Pro+ model 20 bin teçhizat için 32,3 milyon dolar ödeyeceğini belirtirken toplam iş gücünün %37 artış göstermesinin beklendiği ifade edildi. Makinelerin CleanSpark’ın mevcutta 6,6 EH/s olan madencilik gücünü 9,04 EH/s’e çıkarması beklenirken şirket yıl sonuna kadar 16 EH/s güce ulaşmayı planladığını da bildirdi.

Şirket yaklaşık olarak %25 indirimle aldığı makinelerin birkaç parti halinde teslim edileceğini belirtti. Mayıs ayı sonuna kadar teslimatın tamamlanmasını beklediğini ifade eden şirket makinelerin geçtiğimiz yılın ağustos ayında aldığı Georgia tesisine kurulabileceğini dile getirdi.

Şirket CEO’su Zach Bradford yaptığı açıklamada, makineler teslim edildiğinde şirketin onları kurmaya hazır olacağını belirtti ve şirketin, verimlilik çalışmaları üzerine yoğun mesailer harcayarak kaynakları etkili kullanma becerisini her daim maksimumda tuttuğunu ifade etti. Ayrıca CEO, doğru zaman geldiğinde stratejilerini değiştireceklerini ve fiyat dalgalanmaları sona ermeye başladığında yüksek ihtimalle büyük siparişler için fiyat sabitleme opsiyonuna başvuracaklarını belirtti.

Nasdaq verilerine göre son 30 günde %70 değer kazanan CLSK, basın açıklamasının ardından gün içinde %13’e varan değer artışı yaşadı. CLSK yazım itibariyle açılış öncesi seansta 3,43 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!