Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yine Bir Binance Listelemesi Yine Bir Insider Trading: Yüz Binlerce Dolar Kar!

İki farklı hesabın, Binance’de bugün gerçekleşen Gains Network (GNS) listelemesinden önce yatırım yaparak yüklü miktarda kar etmesi spekülasyonlara yol açtı.

Polygonscan tarafından sağlanan verilere göre anonim iki kullanıcı, Gains Network’ün Binance listelemesinden önce yüklü miktarda alım yaparak listeleme sonrası yaşanan hype sayesinde ciddi kar elde etti.

Cüzdanlardan ilki 1 hafta kadar önce GNS almaya başladı. Ortalama 7,38 dolardan yaklaşık 500 bin dolar değerinde 67.707 adet GNS alan kullanıcı Binance listelemesi duyurusunun ardından satış yaptı. Ortalama 11,22 dolardan satış yapan kullanıcı elindeki varlıkların neredeyse hepsini sattı. Alım ve satım işlemlerini merkeziyetsiz borsa (DEX) 1inch üzerinden gerçekleştiren anonim kullanıcı, bu işlemler sayesinde bir hafta içerisinde 250 bin dolar civarında kar elde etti.

Diğer bir kullanıcısı ise Binance’in listeleme haberinden çok kısa bir süre önce alım yaparak dikkat çekti. Listeleme haberine yaklaşık 20 dakika kala 208.000 dolar değerinde GNS alan anonim kullanıcı, listelemenin ardından satış yaparak kısa sürede 105 bin dolar civarında kar elde etmiş oldu.

Öte yandan on-chain araştırma platformu Scope Protocol, özellikle bahsi geçen ilk adresin insider trading olmadığını öne sürdü. Scope ekibi bu anonim kullanıcının ilk alımını bir ay önce yaptığını belirterek süreç içerisinde alım satım ve stake işlemlerinin devam ettiğine işaret etti ve “sadece ön görülü bir yatırımcı” olarak nitelendirdi.

Binance’de halen daha en çok yükselenler sıralamasında ikinci konumda olan GNS, CoinGecko verilerine göre duyurunun ardından yaklaşık %57’lik ani bir yükseliş yaşadı. Duyurudan önce 7,9 dolar seviyelerinden işlem gören GNS, 12,5 dolar bandına kadar yükseldikten sonra tekrardan 11,2 dolara geriledi.

Son zamanlarda Binance listelemeri öncesi yaşanan bu olaylar insider trading söylentilerini alevlendirdi. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Coinbase yöneticisi Conor Grogan, son 18 aydır Binance listelemeleri sırasında yaşanan dikkat çekici işlem hareketlerini işaret ederek Insider trading iddialarını güçlendirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!