Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance İçin Insider Trading Söylentileri Artıyor: Coinbase Yöneticisi de Katıldı

Coinbase yöneticisi Conor Grogan, son 18 aydır Binance listelemeleri sırasında yaşanan dikkat çekici işlem hareketlerini işaret etti ve “Insider trading” iddiasında bulundu.

Conor Grogan yakın tarihli bir sosyal medya paylaşımında, Binance listelemeleri hakkında dikkat çeken iddialarda bulundu. Geçtiğimiz 18 aylık süreçte yaşananları işaret eden Grogan, birtakım anonim cüzdanların Binance listeleme duyurularından hemen önce ciddi miktarlarda alımlar yaptığını ve duyurudan sonra bu varlıkları kar ile sattığını belirterek insider trading ihtimalini öne sürdü.

Insider trading iddialarıyla bağlantılı cüzdan adreslerini paylaşan Grogan, bu adreslere dair ilk şüpheli işlemin Binance üzerinde Rari (RGT) listelemesi sürecinde yaşandığını belirtti. Anonim bir cüzdan listeleme duyurusundan saniyeler önce 900 bin dolar değerinde RGT aldı ve listelemenin hemen ardından ciddi bir kar ile bu varlıkları Binance üzerinde sattı.

0x20” ile başlayan aynı cüzdan benzer bir işlemi Ethernity Chain (ERN) listeleme sürecinde de yaptı. 17 Haziran-21 Haziran arası 78 bin adet ERN satın alan bu cüzdan, listelemeden hemen sonra elindeki tüm varlığı sattı. Grogan tarafından sunulan son şaibeli süreç ise Tornado Cash (TORN) listelemesi oldu. Söz konusu cüzdanın listeleme öncesinde yüz binlerce TORN aldığını belirten Coinbase yöneticisi, detaylara bakmaya henüz yeni başladığını ve daha fazla örneğin geleceğini ifade etti.

Binance’in yakın tarihli son iki kripto para listelemesi de insider trading konusunda radarlara takılmıştı. 18 Ocak tarihinde anonim bir kullanıcı, Rocket Pool’un (RPL) Binance listelemesinden sadece 10 dakika önce 6.193 adet RPL satın aldı ve listeleme duyurusundan 10 dakika sonra hepsini satarak 55.400 dolar kar elde etti.

Öte yandan son zamanlarda kripto para sektöründe yaşanan olası insider trading suçlarını daha yakından inceleyen regülatör kurumlar, yakın tarihte Coinbase eski ürün müdürü Ishan Wahi’nin kardeşine insider trade suçu gerekçesiyle 10 ay hapis cesası vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!