Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Listelediği Altcoin’de Insider Trading İddiası: 20 Dakikada 55 Bin Dolar Kar!

Bir kullanıcının, Binance’de bugün listelemesi gerçekleşen Rocket Pool’a (RPL) listelemeden 10 dakika önce yatırım yaparak 55 bin dolar kar etmesi spekülasyonlara yol açtı.

Etherscan‘den alınan verilere göre anonim bir kullanıcı, Rocket Pool’un Binance listelemesinden sadece 10 dakika önce 6193.46 adet RPL satın aldı. Kullanıcı, listeleme duyurusundan 10 dakika sonra hepsini satarak 55.400 dolar kar elde etti.

Kullanıcının böyle büyük bir duyurudan önce yaptığı kayda değer işlemler “insider trading” şüphelerini arttırdı. Başka bir anonim cüzdan ise Binance’in listeleme duyurusundan sadece 30 saniye sonra 188.000 USDC harcayarak 5.353 RPL satın aldı. Kullanıcı işlemi hızlıca gerçekleştirebilmek için yüksek işlem ücreti ödedi fakat bu sayede 15.000 USDC kar elde etmiş oldu.

Binance’de halen daha en çok yükselenler sıralamasında birinci konumda olan RPL, CoinGecko verilerine göre duyurunun ardından yaklaşık %50’lik ani bir yükseliş yaşadı. Duyurudan önce 30 dolar seviyelerinden işlem gören RPL, 50 dolar bandına kadar yükseldikten sonra tekrardan 32 dolara geriledi.

Öte yandan benzer bir olay Binance’in bir önceki kripto para listelemesinde de yaşanmıştı. 12 Aralık günü borsada listelenen Magic (MAGIC) listelemeden önceki son 30 gün boyunca %200 yükselmiş ve bazı anonim cüzdanlar listeleme haberinden dakikalar önce ciddi miktarlarda MAGIC satın almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!