Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Analistte Göre Bu İndikatör Bitcoin İçin Ralli Sinyali Veriyor: Önce Düzeltme!

Popüler kripto para analisti Scott Melker, Bitcoin (BTC) için Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) önemli zirvelere ulaştığına dikkat çekerken geçmiş verilerden yola çıkarak fiyatın daha da yükselebileceğini öne sürdü.

Scott Melker 17 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in günlük periyotta RSI değerinin oldukça yükseldiğini dile getirdi. Güncel RSI değerinin 88 puanla 90’ın biraz altında seyrettiğine işaret eden Melker, yakın zamanda bir düzeltme beklerken hemen ardından güçlü bir ralli yaşanabileceğini ima etti.

Analist yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in günlük grafiğinde RSI’ın gördüğü en yüksek seviye olan 94’ü 2017 yılında 20 bin dolar zirvesinde gördüğünü ve daha sonrasında fiyatın bir düzeltme yaşadıktan sonra 40 bin dolara kadar yükselmeye devam ettiğini söyledi. Melker’in açıklamalarına göre daha sonrasında RSI tekrar 90 seviyesinin üzerine çıkarken Bitcoin 40 bin dolardan 60 bin dolara ulaşmadan önce 30 bin dolara kadar geriledi.

Öte yandan kullanıcıların bir kısmı Melker’i analizinden dolayı eleştirdi. RSI’ın daha önce pek çok defa 90 seviyesine yaklaştığını veya 90’a vurduğunu ancak buna rağmen analistin yalnızca ikonik tepeleri dikkate aldığını söyleyen kullanıcılar Melker’i umut tacirliği ile suçladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!