Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Listelediği Altcoin Tartışmalara Neden Oldu: Yüklü Alımlar!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in bugün listelediği Magic’in (MAGIC) son 30 günde %200 yükselmiş olması spekülasyonlara yol açtı.

Binance’in bugün platform üzerinde listelediği MAGIC’in, son bir aylık periyotta mevcut ayı piyasası koşullarına rağmen 3x yapmış olması birçok yatırımcının gözünden kaçmadı ve bu durum tartışmalara yol açtı.

Blockchain analitik platformu Nansen verilerine göre “190416.eth” cüzdanı son 30 günlük periyotta 800.000 dolar değerinde MAGIC aldı ve bu alımların çoğunu son 7 günlük periyotta gerçekleştirdi.

Bir başka analitik platformu Lookonchain’in verilerine göre sadece 30 cüzdan, 350 milyon arzı bulunan kripto para biriminin neredeyse %80’ine sahip bulunuyor. Verilerde ayrıca “0xa..432” cüzdanının 3 Aralık’tan bu yana 1.5 milyon MAGIC aldığı ve maliyetinin 0,5 dolar olduğu tespit edildi. Cüzdan sahibi, TSİ bugün 11.30’da 1 milyon MAGIC’i Binance’e tranfer etti. Ayrıca gün içerisinde birkaç farklı cüzdanda da buna benzer hareketler görüldü.

Öte yandan 1 Aralık’tan bu yana MAGIC alan bir cüzdan, ticaret başlamadan 2 saat önce Binance’e 100.000 MAGIC transfer etti ve bir başka cüzdan ise listelenme duyurusu gelmeden 25 dakika önce 70 bin dolarlık MAGIC satın aldı.

Ayı piyasasının en derinden hissedildiği bugünlerde MAGIC’in ciddi miktarda değer kazanmış olması birçok yatırımcının aklına “insider trading” iddialarını getirdi. Twitter’da yer alan kripto para yatırımcılarına göre MAGIC’in Binance’de listeleneceğini önceden bilen bir kişi ya da grup, alımlar yaparak fiyatı yükseltti ve listelenmenin ardından bir süre bekledikten sonra satış yaparak kar etmeyi amaçladı.

Son bir aylık periyottaki yükselişin bir diğer nedeni olarak ise ABD’nin önde gelen kripto para borsası Coinbase görülüyor. Coinbase bu ayın başında MAGIC’i önce yol haritasına eklemiş, birkaç gün sonra ise platform üzerinde ticaretini başlatmıştı.

MAGIC, son 24 saatlik periyotta %59,4 yükseliş yaşadı ve yazım esnasında 0,85 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!