Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Ağında İşlemler Nerdeyse Sıfırlandı: Ekipten Açıklama Geldi

Solana (SOL) ağı henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı forklanınca kullanıcıların işlem yapma kabiliyetini neredeyse tamamen sıfırladı.

On-chain verilere göre Solana blokzinciri TSİ 10.45 sularında saniyede yaklaşık 95 işlem yürüterek saniyede 5.000 ortalamasından %98,1 daha düşük bir bant aralığında çalışmaya başladı. Uzmanlar bu kadar düşük bir bant aralığının Solana kullanıcılarının blokzinciri üzerinde herhangi bir işlem gerçekleştirmesini fiilen imkansız hale getirdiğini belirtti.

Blokzincir üzerinde faaliyet gösteren iki doğrulayıcı, forklanmaya henüz neyin sebep olduğunu tespit edilemediğini ifade ederken Solana üzerinde staking faaliyetleri yürüten bir kullanıcı, durumun çözümü için doğrulayıcıların, Solana Vakfı’nın ve Solana Labs’in koordineli olarak çalıştığını söyledi. Kullanıcı, blokzincirin sorununun tespiti için çalışılırken doğrulayıcıların işlem kapasitesinin dolma riskinin de olduğunun altını çizdi.

Solana ekibinin ve doğrulayıcıların çalışmaların koordine edilmesi için açılmış bir Discord grubunda ağı yeniden başlatmak veya mevcut sürümü eski bir versiyonu ile değiştirmek gibi farklı çözüm fikirleri üzerinde tartıştığı aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!