Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX İflasıyla Batan Kripto Para Platformu Kurtuldu: Geri Ödemelere Başlayacak!

Batan kripto kredi platformu BlockFi’nin iflastan kurtulduğunu açıklamasının ardından gözler iflas eden kripto para borsası FTX’e çevrildi.

BlockFi 24 Ekim Salı günü paylaştığı blog gönderisinde, iflas durumundan kurtulduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yıl FTX’in çöküşünden zincirleme şekilde etkilenen şirketler arasında yer alan BlockFi’nin kısa süre sonra içerde parası kalan yatırımcılara ödeme yapmaya başlaması bekleniyor.

Şirket, BlockFi’de hesapları olan kullanıcıların önümüzdeki birkaç ay içinde içerdeki fonları çekmelerini isteyen e-postalar alacaklarını söyledi. Bu doğrultuda alacaklı talepleri işleme konulacak ve sürecin sonunda para çekme işlemleri başlayacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BlockFi’nin yönetimi, danışmanları ve diğer paydaşları bu kritik dönüm noktasına ulaşmak için son 11 ay boyunca özenle çalıştı. BlockFi’nin Yürürlük Tarihine diğer birçok birey odaklı kripto para şirketinden daha hızlı ve verimli bir şekilde ulaştığını söylemekten gurur duyuyoruz.

FTX de iflastan kurtulabilecek mi?

BlockFi, resmi açıklamasında belirttiği gibi geçen yıl iflas eden kripto para şirketleri arasında en erken toparlananlardan biri oldu. Öte yandan FTX cephesinde de son dönemlerde birçok olumlu gelişme yaşandı. FTX tarafından 16 Ekim Pazartesi günü yapılan bir açıklamada yatırımcıların 2024 yılının 2. çeyreğine kadar %90 geri ödeme alabileceklerine yer verilmişti.

FTX ayrıca faaliyetlerine geri dönebilmek için yeni yatırımcılarla görüşmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!