Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası FTX, Hayata Dönebilmek İçin Yatırımcılarla Görüşüyor

Batmadan önce dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX Trading Ltd., yeni yatırımcılar sayesinde yeniden faaliyetlere başlayabilir.

Perella Weinberg Partners’dan Kevin M. Cofsky tarafından dünkü duruşma sırasında yapılan açıklamalara göre FTX Trading Ltd., alım satım hizmetlerini yeniden başlatabilmek için üç yatırımcıyla görüşme halinde.

Yatırımcıların tekliflerini değerlendiren şirket, sürecin nasıl ilerleyeceğiyle ilgili aralık ayının ortasında bir karar vermeyi planlıyor.

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin seçenekleri arasında 9 milyondan fazla müşterisiyle birlikte borsanın tamamını satmak ya da borsayı yeniden faaliyete geçirebilmesi için bir ortakla anlaşmak var. FTX, platformu kendi başına yeniden faaliyete geçirmeyi de değerlendiriyor.

Cofsky, “her gün birden fazla” görüşme yaptıklarını söyledi ancak şirkete kimlerin teklif sunduğunu açıklamadı.

FTX ve alacaklıları arasında şimdiye dek mahkemede birkaç hususta uzlaşma sağlandı. Şirket avukatlarından Andrew Dietderich tarafından yapılan açıklamalara göre şirket bu sayede aralık ayında bir ödeme planı hazırlayabilir.

Ancak alacaklıların tam olarak ne kadar ödeme alacağı henüz bilinmiyor. Bu sayı kısmen FTX’in satılıp satılmamasına ya da borsanın yeniden faaliyete geçip geçmemesine bağlı olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!