Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX İlk 50 Alacaklısına 3,1 Milyar Dolar Borçlu: En Büyük Alacaklının 226 Milyon Doları Bulunuyor

İflas eden kripto para borsası FTX Group’un en büyük 50 alacaklısı paylaşıldı. Şirketin ilk 50 alacaklıya olan toplam borcunun 3 milyar doların üzerinde olduğu görüldü.

FTX 19 Kasım tarihinde Delaware mahkemesine sunduğu beyanda, tahmini 1 milyon alacaklısının arasında en büyük 50 alacaklısının teminatsız alacaklarını gösteren bir belge paylaştı. Toplam borcun yaklaşık 3,1 milyar dolar olduğu görülürken en büyük tekil alacaklının 226,2 milyon dolar alacağı bulunduğu öğrenildi.

Belgelerde yer alan bilgilere göre ilk 10 alacaklı toplam alacağın yarısına yakın bir kısmına sahip görünüyor. FTX’in 1,45 milyar dolar borçlu olduğu ilk 10 alacaklının tamamının 100 milyon doların üzerinde alacak hakkı bulunuyor. Ayrıca bir başka belgede Bitmain altında faaliyet gösteren bir bulut madenciliği şirketi olan Bitfufu, FTX üzerinde 11,69 milyon dolar alacak iddiasında bulundu.

Yayınlanan belgede alacaklıların kimlik bilgileri paylaşılmadı. Ayrıca şirket, yayınlanan borçların henüz borçluların defter ve kayıtlarına yansımamış ödemeleri de kapsadığını bildirdi. Belgelerin hazırlanması konusunda FTX, iflas avukatları Sullivan & Croomwell ve Landis Rath & Cobb ile beraber çalıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!