Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kripto Para Fiyatları İçin Resmen Başvurdu: Bitcoin 16 Bin Dolar Olsun!

İflas eden kripto para borsası FTX’in alacaklılarına geri ödeme yapmak istediği kripto para fiyatları dikkat çekti.

Haber ajansı CryptoSlate tarafından aktarılanlara göre FTX, 27 Aralık günü mahkemeden geri ödeme planına ilişkin onay talebinde bulundu. Sunulan dosyaya göre borsa, alacaklılarına iflas ettiği tarihteki kripto para fiyatları üzerinden geri ödeme yapmak istedi. Alacaklılar o dönemki fiyatların günümüz fiyatlarından çok düşük olduğunu belirterek tepki gösterdi.

FTX 11 Kasım 2022 tarihinde iflas etmişti ve eğer mahkeme geri ödemelerin o tarihteki fiyatlardan yapılabileceğini onaylarsa, alacaklılar ellerindeki her Bitcoin (BTC) karşılığında 16.871 dolar, Ethereum (ETH) karşılığında 1.258 dolar, Solana (SOL) karşılığında 16 dolar ve Avalanche (AVAX) karşılığında 14,19 dolar alabilecekler. Öte yandan plana göre stablecoin bakiyeleri normal bir şekilde 1 dolar karşılığından ödenecek.

FTX’in önde gelen alacaklılarından biri olan Sunil Kavuri, önergenin kripto paraların değerini büyük ölçüde düşük gösterdiğini belirtti ve müşterileri “savaşmaya” davet etti.

İflas günüdeki fiyatların güncel fiyatlardan ciddi oranda düşük olduğu konusunda hemfikir olan alacaklılar henüz resmi bir itirazda bulunmasa da böyle bir itirazın büyük olasılıkla geleceği düşünülüyor. Alacaklıların FTX tarafından sunulan bu teklife itiraz etmeleri için 11 Ocak tarihe kadar süreleri bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!