Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Aniden 424 Bin Dolara Fırladı: Binance’den Açıklama Var!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in vadeli işlemler alanındaki Bitcoin (BTC) fiyatı 420 bin doların üstüne çıkınca ekipten açıklama geldi.

Binance vadeli işlemlerdeki BTC/USDT işlem çifti 29 Aralık TSİ 11.15 sularında 424 bin doları gördü. Borsa tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, yaşananların görsel bir hatadan kaynaklandığı belirtildi.

Hiçbir vadeli işlem pozisyonunun bu durumdan etkilenmediği belirtilirken sorunun en kısa sürede çözüleceğine yer verildi. Binance ayrıca tüm fonların güvende olduğunu bir kez daha vurguladı:

USDT teminatlı BTC/USDT vadeli işlemler grafiğinde görsel bir hata olduğunun farkındayız. İşlemlerin etkilenmediğini ve ekibimizin sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalıştığını unutmayın.

Fonlar güvende!

Yaşananların ardından bazı sosyal medya kullanıcılarından “Binance spot Bitcoin ETF onayına hazırlık yapıyor” şeklinde mizah dolu yorumlar geldi. Bundan birkaç gün önce açıklamada bulunan Bitcoin destekçisi Max Keiser, Bitcoin fiyatının adil değerinin 400 bin dolar olduğunu söylemişti. Kripto para topluluğu Keiser’i bu üstün öngörüsü için şaka dolu bir dille kutladı.

Binance geçtiğimiz eylül ayında da benzer bir sorunla karşılamış ve o günlerde borsanın CEO’su olan Changpeng Zhao (CZ) sorunun grafik gösteriminden kaynaklı basit bir hata olduğunu belirtmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,2 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 42.500 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!