Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest Son Tarihe Bir Gün Kala Bitcoin ETF Başvurusunda Değişikliğe Gitti!

ARK Invest ve 21Shares tarafından ortak sunulan “ARK 21Shares” spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu için son dakika güncellemesi geldi.

Spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunan birçok şirket, SEC’nin talepleri ve düzenleyici çerçeve kapsamında başvurularını güncellemişti. Bloomberg analisti James Seyffart‘ın paylaşımına göre güncelleme furyasına katılan son isimler ise ARK Invest ve 21Shares oldu.

Şirketler, SEC’nin güncellemeler için belirlediği son tarih olan 29 Aralık’tan sadece 1 günce önce başvurunun güncellenmiş hali olan S-1 dosyasını sundu. Son değişikliği merkezinde yetkili katılımcıların talep şartlarına ilişkin detaylar olduğu belirtildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Bloomberg analisti Eric Balchunas, yapılan değişikliğin tam olarak ne ifade ettiğinin belirsiz olduğunu belirtirken muhtemelen spot Bitcoin ETF lansmanından önce ekstra bir değişikliğin daha gelebileceğini savundu.

Başvurularda yapılan güncellemeler, SEC ile olan görüşmelerin olumlu gittiği ve nihai onaya yaklaşıldığı şeklinde yorumlandı. Kısa süre önce açıklamada bulunan ARK Invest CEO’su Cathie Wood, SEC’nin spot Bitcoin ETF sürecinde gösterdiği gelişmeden mutlu olduğunu belirtirken onay için potansiyel tarihini açıklamıştı. Wood bu açıklamasında 10 Ocak 2024 tarihini işaret etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!