Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurucusu SBF Anne ve Babasına Ev Aldı: Bahamalar’da Milyon Dolarlık Gayrimenkul

FTX davasında ortaya çıkan son bulgulara göre kurucu Sam Bankman-Fried’in (SBF) anne ve babası ile borsanın üst düzey yöneticilerine ait Bahamalar’da 121 milyon dolar değerinde mülk olduğu anlaşıldı.

FTX soruşturmasındaki son belgeler, SBF’in ebeveynlerinin ve şirketin üst düzey yöneticilerinin son 2 yıl içerisinde Bahamalar’dan en az 121 milyon değerinde 19 mülk satın aldığını ortaya koydu. Reuters’ın resmi emlak kayıtlarını referans göstererek sunduğu haberde, “tatil evi” olarak lanse edilen lüks yapılar ve villalara dair detaylar yer aldı.

FTX’in satın aldığı mülklerin çoğu, Albany adlı pahalı bir tatil köyünde bulunan ve yaklaşık 72 milyon dolara mal olan yedi apartman dairesi de dahil olmak üzere lüks sahil evleri olarak kayıtlara geçti. Ayrıca adı “Kale Körfezi” olan ve 1700’lü yıllarda İngiliz sömürge yöneticilerinin korsan saldırılarından korunmak için yaptırdıkları bir bölgedeki lüks evin, SBF’in anne ve babası için alındığı anlaşıldı.

Satın alınan en pahalı mülk, Tiger Woods‘un her yıl golf turnuvası düzenlediği Albany’deki 30 milyon dolarlık bir çatı katı oldu. Çatı katının 17 Mart tarihli mülkiyet kayıtları FTX Property Başkanı Ryan Salame tarafından imzalandı ve mülkün “kilit personel için konut” olarak tasarlandığı belirtildi.

Öte yandan FTX’in genel merkezi olarak hizmet veren 8,55 milyon dolarlık bir villa zinciri ve kıyı şeridi sularına bakan 4,95 dönümlük bir arsa bulunuyor. Genel merkez için ayrılan villa-ofisler ve arsa şu an için boş halde ve ofisin girişindeki FTX’e ait tabela kaldırıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!