Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Madencisi 108 Milyon Dolarlık Temerrüdün Ardından Makineleri Kapattı

Bitcoin (BTC) madencisi Iris Energy, yakın zamanda aldığı temerrüt bildiriminin ardından ipotek altında bulunan teçhizatını devre dışı bıraktı.

Iris Energy 21 Kasım tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) verdiği beyanda, 18 Kasım tarihi itibariyle 108 milyon dolar tutarındaki kredisine karşılık teminat olarak kullandığı 3,6 EH/sn’lik donanımı devre dışı bıraktığını açıkladı. Şirketin 2,4 EH/sn’lik üretim gücünün ise daha öncesinde belirtildiği gibi bu durumdan etkilenmediği bildirildi.

Şirket veri merkezi kapasitesinin ve geliştirme hattının yaşanan olaylardan etkilenmediğini ve kapasitesini kullanma fırsatlarını keşfetmeye devam edeceğini belirtti. Ayrıca kendi kendine madencilik için ek 7,5EH/s sözleşmeli madenciye ilişkin olarak Bitmain’e halihazırda yapılmış olan 75 milyon dolarlık ön ödemeyi kullanma olasılıklarını değerlendirdiklerini de ifade etti.

Iris Energy (IREN) hisseleri gün içerisinde %18 düşerek seans sonrası piyasada 1,55 dolardan işlem gördü. Şirket hisseleri, halka arz edildiği 2021 Kasım ayından bu yana %94’ün üzerinde değer kaybetti.

Capriole Fund’un kurucusu ve on-chain analisti Charles Edwards sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin madencilerinin satışlarının son 7 yılın neredeyse en agresif seviyelerde olduğunu ve Bitcoin fiyatının bu seviyelerde kalmaya devam etmesi halinde yakın gelecekte birçok madencilik şirketinin iflasının kaçınılmaz olacağını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!