Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurucusu SBF’nin Sansasyonel Röportajı: Elon Musk ve Önde Gelen İsimlerden New York Times’a Tepki

New York Times (NYT) FTX iflasının ardından borsanın kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajın yayınlanmasının ardından Elon Musk başta olmak üzeri kripto para sektörünün önde gelen isimleri NYT’ye tepki gösterdi.

Banmkan-Fried 14 Kasım tarihinde yayınlanan röportajında, şirketin çöküşüyle ilgili birçok konuda pişmanlık duyduğunu belirtti. CEO, sanılanın aksine uykularının kaçmadığını öne sürdü. Röportajda, pişmanlık duyduğu hamlelerin yanı sıra özel hayatına dair birçok noktaya da değindi.

Kurucu, borsanın marj pozisyonlarının düşündüğünden daha büyük olduğunu belirtti. Pozisyonun net büyüklüğüne dair ayrıntı vermeyen Bankman-Fried, milyarlarca dolar olduğunu söylemekle yetindi. İflas eden şirketler, regülatörler ve iflas yetkilileri ile sürekli yapıcı çalışma ilişkisi içerisinde bulunduğunu ifade eden kurucu, bu konuda gereğinden fazla risk almış olabileceğini söyledi.

Ayrıca Binance CEO’su Changpeng Zhao’yu (CZ) eleştirmenin kendisi için stratejik açıdan mantıklı bir karar olmadığını ifade etti.

Kurucu röportajda, oldukça küçük bir yönetici grubu ile yakın ilişkiler içerisinde olduğunu ve grup dışından birilerinin kendisi ile iletişime geçmekte zorlandığı iddialarını, kimsenin 15’ten fazla kişiyle yakın ilişkiler kurabileceğine inanmadığını söyleyerek bir nevi doğruladı. Öte yandan Bankman-Fried, Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ile aralarında romantik ilişkiler bulunduğuna dair iddiaları ise artık böyle bir ilişki içerisinde bulunmadığını söyleyerek cevapladı. Bu konuda daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı.

Güvenlik sebebi ile konumu hakkında bilgi vermekten kaçınan kurucu, hapis cezası olasılığını ile ilgili tartışmayı reddetti. Bankman-Fried, son iki gündür gönderdiği şifreli paylaşımların hakkında, bir kelimeden fazla olacağını ve doğaçlama yaptığını söyleyerek zamanının geldiğini düşündüğünü ifade etti.

Ayrıca kurucu, zamanını Stoybook Brawl adlı video oyununu oynayarak geçirdiğini, bunun biraz gevşemesine ve aklını boşaltmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Elon Musk Dahil Önde Gelen İsimlerden New York Times’a Tepki

Öte yandan kripto para sektörünün önde gelen birçok ismi, röportajın Sam Bankman-Fried’ı aklamak için özellikle naif bir dille yazıldığı konusunda NYT’yi eleştirdi. Elon Musk, röportajda dolandırıcılık, suç ve kara para aklama gibi kelimelerin geçmemesi ve kurucuya kara para aklama ve Demokrat Parti ile aralarındaki ilişkilerin sorulmamasına dair yapılan eleştirilere katıldığını belirtti.

Yakın geçmişte FTX ile çeşitli kurtarma görüşmeleri yapan Kraken CEO’su Jesse Powell, röportajda olayın önemsizleştirilmeye çalışıldığını iddia etti. Ayrıca NYT’nin Sam Bankman-Fried’ı aklamaya ve adaleti geciktirmesine yardım ettiğine dair eleştirilere ise katıldığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!