Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Hayalleri Suya Düştü: İflas Sonrası CFTC Başvurusunu Geri Çekti

FTX iflas başvurusunun ardından kapsamlı ticaret hizmeti verebilmek için ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’na (CFTC) yaptığı başvuruyu geri çekti.

İflas başvurusunda bulunan FTX, türev ürünlerin alım-satımı için yeni bir yapı sunmak üzere CFTC’ye yaptığı başvuruyu geri çekti. Başvuru, FTX’in doğrudan marj ticaretine olanak tanırken bir türev takas kuruluşu olarak hizmet vermesine izin verecekti.

Geçtiğimiz aylarda detayları konuşulan ve yatırım toplayan anlaşma doğrultusunda düzenlenmiş vadeli işlemler borsası LedgerX, FTX US Derivatives adıyla düzenlenmişti. Bu kapsamda toplanan sermaye FTX şemsiyesi altında daha fazla kuruluşu bir araya getirmek için harcanacaktı.

Anlaşma FTX’in çöküşünün ve iflas başvurusunun ardından suya düştü. CFTC, FTX’in ani çöküşünü izlediğini söyledi ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Adalet Bakanlığı’nın soruşturma yürüttüğü bildirildi.

FTX çöküşüyle birlikte anlaşma iptaline giden sadece CFTC değil. İflas haberlerinin yayılmasının ardından Visa, Miami Heat gibi büyük şirketlerde FTX ile olan bağlarını kopardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!