Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Varlık Yöneticisinden Açıklama: Müşteri Fonlarının Büyük Çoğunluğu FTX’de Kaldı

Varlık yönetim şirketi Ikagai Asset Management’ın kurucusu Travis Kling, şirketin serbest fonunda bulunan müşteri varlıklarının büyük bir çoğunluğunun FTX’te kaldığını duyurdu.

Travis Kling 14 Kasım tarihiden sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, şirketin serbest fonuna yatırım yapan müşterilerin varlıklarının büyük bir çoğunluğunun FTX’te kaldığını, yalnızca küçük bir kısmını çıkarmayı başarabildiklerini belirtti. Kling, şaşırtıcı bir şekilde fon yatırımcılarından büyük bir destek aldıklarını ifade etti.

Açıklamalarında, FTX’e çok fazla güvendiği ve yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattığı için oldukça üzgün olduğunu söyleyen Kling, girişim sermayesi fonunun yaşananlardan etkilenmediğini bildirdi. Önümüzdeki haftalarda FTX’teki fonların akıbetinin netleşeceğini düşündüğünü belirten Kling şirketin devamlılığı hakkında, Ikagai’nin faaliyetlerine devam etmesi veya ara vermesi konusunda şimdilik bir şey söylemenin zor olduğunu ifade etti.

Öte yandan kurucu kripto para sektöründeki birçok kişiden ve olaydan tiksindiğini belirtti. Sektörün birçok art niyetli insana gereğinden fazla güç verdiğini öne süren Kling, kriptonun kendini toplayıp dünyayı daha iyi bir yer haline getirmesi için güveni tekrar inşa etmesi gerektiğini söyledi. Ikagai’nin devam etmesi halinde sektördeki art niyetli kişilere karşı mücadele edeceği de Kling’in açıklamaları arasında yer aldı.

Ayrıca Kling, Bitcoin’in güvenilmez olduğunu ve sektörün birçok güvenilir yapıyı Bitcoin’in etrafına kurması nedeniyle bu başarısızlıkların yaşandığını da iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!