Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX, Oyun Yayıncılarının Kripto Benimsenmesini Arttıracak Yeni Birimi FTX Gaming’i Başlatıyor

Kripto para borsası FTX, oyun endüstrisinde bulunan yayıncılar arasında kripto benimsenmesini arttırmak için yeni bir oyun birimi başlatıyor.

Bloomberg‘in 21 Şubat tarihli haberine göre  FTX, daha fazla oyun yayıncısını kripto para birimlerini, blockchain ağlarını ve non-fungible token’ları (NFT) benimsemeye teşvik etmek amacıyla kendi oyun birimi FTX Gaming‘i başlatıyor. Ayrıca FTX, yayınlanan bir iş ilanına göre yeni oyun birimi için C Sharp programlama dili ve Unity oyun motoru hakkında ileri düzey bilgiye sahip yazılım mühendisleri arıyor.

Borsanın ABD‘deki bağlı kuruluşu FTX US aracılığıyla işletilecek olan oyun birimi FTX Gaming, oyun şirketlerinin token’larını oluşturabileceği ve NFT’ler için destek sunabileceği bir “hizmet olarak kripto” platformu olarak piyasaya sürülecek.

Bir FTX sözcüsü konu ile ilgili yolladığı bir e-postada;

Oyunları, kripto için heyecan verici bir kullanım alanı olarak gördüğümüz için FTX Gaming’i piyasaya sürüyoruz. “Dünyada dijital öğelerle oynamış ve toplamış olan ve artık onlara gerçekten sahip olabilen 2 milyardan fazla oyuncu bulunuyor.

ifadelerinde bulundu.

DappRadar verilerine göre ocak ayında itibari ile bir önceki yıla göre %92 artışla 398 aktif blockchain oyunu bulunuyor. Ayrıca şu anda 173 milyar dolar değerinde olan oyun endüstrisinin 2026 yılına kadar 314 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Ocak ayında 2 milyar dolarlık bir girişim fonu başlatan FTX, bu fon ile özellikle blockchain oyunlarına ve geliştirici şirketlerine yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!