Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intel, Bitcoin Madencilik Verimliliğini Artırmak İçin Ürettiği 2.nesil “Bonanza Mine”ı Tanıttı

Teknoloji devi Intel Corporation, madencilik verimliliğini artırmak amacıyla yüksek performanslı chip’inin detaylarını paylaştı.

Elektronik ve çip üretim endüstrisine ait bir konferans olan IEEE Uluslararası Katı Hal Devreleri Konferansında (ISSCC) sırasında Intel’in çıkaracağı yeni Chipset’in, ortalama 40 TH/s’ye kadar hıza çıkabildiğini söylendi.

Ayrıca Konferansta, Bonanza Mine’ın (BMZ2) düşük voltaj tüketen ve enerji verimliliği yüksek bir cihaz olduğu konuşuldu.

2018 yılında Intel, “yüksek performanslı bitcoin madenciliği” adlı patenti alarak güç tüketimini %15 oranında azaltmayı önermişti. Intel daha sonra kendi Laboratuvarlarında birkaç yıl boyunca bununla ilgili çalışmalar gerçekleştirdi.

BMZ2 Chipset’inin, birinci nesil BMZ1’e benzer bir görünümde olması bekleniyor. Intel’in yeni nesil Bitcoin madenciliği cihazı, 2.293 W güç kullanarak 40,4 TH/s’lik bir performans göstererek terahash başına 56,97 j/TH enerji tüketiyor. Bu veriler ile Bitmain’in terahash başına 34,5 j/TH tükettiği ürünü Antminer S19j karşılaştırınca hala BMZ2’nin geliştirilebilir olduğu görünüyor.

Ayrıca üründe, madencilik verimliliği derecelerine göre enerji-maliyet oranını optimize etmek amacıyla, performans belirleyici modlar yer alacak. Yani isteyen ürünü yüksek ya da düşük performansta kullanabilecek.

Intel, ikinci nesil madencilik cihazının resmi lansman tarihini henüz açıklamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!