Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intel, Madenciler İçin Yeni “Chipset” Tanıttı

Teknoloji devi Intel, bitcoin’in ve diğer kripto para birimlerinin madenciliği için özelleştirilmiş “blockchain accelerator (hızlandırıcı)” adını verdiği “chipset”ini tanıttı.

Intel, yaptığı açıklamada blockchain teknolojisinin birçok potansiyeli olduğunu ve özelleştirilmiş chipset’i piyasaya sürerek bu teknolojiye katkıda bulunmak istediğini söyledi. Bu chipset tanıtımıyla Intel’in, kripto para piyasasına adım atmış olduğu belirtildi.

Chipset, bilgisayarın anakartı üzerindeki temel ve bütünleşik arabirimleri yöneten ve bunlar arasındaki veri akışını sağlayan bir çeşit işlemcidir.

Kripto para madenciliğinin çok fazla enerji ve işlem gücü harcadığını belirten Intel, “blockchain accelerator” adı verdiği chipset’in ölçeklenebilir, sürdürülebilir ve enerji açısından daha verimli bilgi işlem çözümü olduğunu söyledi.

Şirket yeni çıkaracakları chipset ile alakalı detaylı bilgiyi, Şubat 2022’de düzenlenecek Uluslararası Katı Hal Devre Konferansı’nda (ISSCC) vereceklerini belirtti.

Intel Başkan Yardımcısı Raja Koduri konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Ürettiğimiz chipset’in, mevcut durumda kullanılan cihazlardan watt başına 1000 kattan daha fazla performans göstermesini bekliyoruz.

dedi.

Intel, yeni chipset’in 2022 yılı içerisinde piyasaya süreceğini belirtirken Argo Blockchain, BLOCK ve GRIID Infrastructure gibi şirketlerin şimdiden sipariş ettiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!