Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Super Bowl Maçındaki Bir Dakikalık Reklam, Coinbase’in Sitesini Çökertti

Dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olan Coinbase’in, Super Bowl final maçına verdiği bir dakikalık reklam sayesinde sitenin çöktüğü iddia ediliyor.

13 Şubat tarihinde oynanan ve Los Angeles Rams’in kazandığı maça ünlü kripto para borsası Coinbase’in ekrana “QR” kodu yansıtarak reklam vermesinden dolayı sitenin çöktüğü söyleniyor.

DVD Video logosuna benzer şekilde, ekranın kenarlarından seken bir QR kodundan oluşan reklamda kodun taranması halinde izleyiciler Coinbase’in resmi web sitesine yönlendiriliyor.

Coinbase, bu reklamın ardından Twitter’dan yaptığı paylaşım ile 15 şubat tarihine kadar kayıt olan kullanıcılarına 15 dolarlık bitcoin vereceğini duyurdu ve tekrar insanları siteye yönlendirdi.

Ayrıca Coinbase sitesinde var olan bir açığı 11 Şubat tarihinde iyi niyetli bir hacker’ın belirtmesi üzerine borsa, ticareti geçici olarak askıya almıştı.

Dünyanın en çok izlenen maçlarından biri olan Super Bowl finali için birçok kripto para borsasının reklam vermesi bekleniyordu. Coinbase’in bir dakikalık reklamının Super Bowl’un reklam tarihinde kripto para borsası olarak verilen ilk reklam durumunda olduğu söyleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!