Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Siyasi Bağışların İadesini Talep Etti

İflas eden kripto para borsası FTX’in yönetimi geçmiş yönetim tarafından yapılmış siyasi yardımların sahiplerinden fonları geri iade etmeleri için talepte bulundu.

FTX 5 Şubat tarihinde yayınladığı bir basın açıklamasında, yönetimin geçmiş yönetim ve özellikle borsanın kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) tarafından şirket kaynakları kullanılarak yapılmış siyasi bağışların iadesini talep ettiklerini duyurdu.

Yapılan açıklamalara göre şirket, bağış alıcılarına gönderdikleri mektuplarda fonların 28 Şubat tarihine kadar geri iade edilmesini istediğini belirtti. Ayrıca bağış alıcılarının fonları gönüllü olarak iade etmemesi halinde mahkeme yoluna gidileceği de basın açıklamasında bildirilen detaylar arasında yer aldı. Yönetimin toplam bağış tutarının yaklaşık 93 milyon dolar olduğunu tahmin ettiği bildirildi.

FTX, bağış alıcılarının fonları belirtilen tarihe kadar gönüllü olarak iade edilmemesi durumunda dava yoluna gidileceğini ve alınan fonun yanı sıra davanın açıldığı tarihten itibaren tahakkuk eden faizi de talep etme hakkını saklı tutacağını belirtti.

Öte yandan FTX, alınan bağışların alıcılar tarafından üçüncü taraflara bağış olarak gönderilmesinin şirketin bağışları geri talep etme hakkını engellemediğinin de altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!