Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su, El Salvador Başkanı ve Gate.io’dan Türkiye’ye Deprem Desteği

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından kripto para piyasasının önde gelen birçok aktöründen Türkiye’ye destek geldi.

Dün gece saatlerinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremin ardından kripto para piyasasının önde gelen isimlerinden destek mesajı geldi. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, üzüntülerini dile getirdi ve Binance’in yardım için harekete geçtiğini ifade etti:

Kalbimiz etkilenen insanlarla birlikte. Biz, Binance olarak nasıl yardım edeceğimizi göreceğiz.

Benzer bir açıklama da Bitcoin’i yasal para birimi yapmasıyla tanınan El Salvador Başbakanı Nayib Bukele‘den geldi. Paylaşımını Türkçe cümlelerle yapan Bukele, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı etiketleyerek her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını dile getirdi:

El Salvador, Türkiye’nin güneyinde meydana gelen şiddetli depremin ardından Türk halkının güvenliği ve esenliği için dua etmektedir. Hükümetim, bu elim hadisenin üstesinden gelinmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hükümetine gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırdır.

Bir diğer açıklama da önde gelen kripto para borsası Gate.io‘nun resmi Twitter hesabından geldi. Depremden etkilenen vatandaşlar için yardım paketleri hazırlamaya başladıklarını açıklayan kripto para borsası, yetkililerle koordine bir şekilde çalışacaklarını belirtti:

Türkiye’de deprem bölgesinde kalanlara yardım paketleri hazırlamaya başladık ve bu paketleri yetkililerle koordineli olarak ulaştıracağız. İlerleyen zamanlarda daha fazla güncelleme paylaşacağız.

Öte yandan kripto para borsası MEXC’nin Türkiye ayağı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda 1 milyon TL‘lik yardım paketi oluşturduklarını belirtti.

MEXCTürkiye ekibi depremden etkilenenlere yardımda bulunmak için gerekli planlamalarını tamamlamış ve 1.000.000 TL’lik yardım paketini onaylamıştır. Vefat edenlerin ailelerine ve tüm halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!