Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX ve Alameda’dan Binance ve Coinbase’e 145 Milyonluk Transfer: Neler Oluyor?

İflas eden FTX ve Alameda Research’e ait cüzdanlardan 145 milyon dolar değerinde stablecoin Binance ve Coinbase gibi kripto para borsalarına gönderildi.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından FTX ve Alameda Research cüzdanlarına dair paylaşılan veriler şaşkınlık yarattı. 14 Mart günü tespit edilen verilere göre FTX ve yan kuruluşu olan Alameda’ya ait üç cüzdandan 69,64 milyon Tether (USDT) ve 75,94 milyon USD Coin (USDC) farklı kripto para borsalarına gönderildi.

USDT rezervleri Coinbase, Binance ve Kraken gibi platformlarda bulunan emanet cüzdanlarına gönderilirken USDC rezervlerinin tümü ise Coinbase’e aktarıldı. FTX ve Alameda’ya ait kalan varlıkların hepsi toplamda üç cüzdanda tutulmaya devam ediyor.

Söz konusu işlemlerin kim tarafından yapıldığı ya da mahkeme süreciyle bir bağlantısının olup olmadığına dair kurumlardan açıklama gelmedi.

FTX iflas davasındaki son gelişme, Abu Dabi hükümetine ait bir şirketle yeni bir anlaşma yapıldığına yönelikti. Alameda Research, girişim sermayesi şirketi Sequoia Capital‘deki kalan payını satarak karşılığında 45 milyon dolarlık varlığı alacaklılara vermek üzere kasasına ekledi. İflasa yönelik dava süreci devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!