Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Yeni Satın Alımlar İçin 1 Milyar Dolarlık Finansman Görüşmelerinde Bulunuyor

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in 32 milyar dolarlık değerleme ile 1 milyar dolarlık yatırım aradığı söyleniyor.

CBNC’nin 21 Eylül tarihli raporuna göre, FTX yaklaşık 32 milyar dolar değerleme ile 1 milyar dolarlık finansman için yatırımcılarla görüşüyor. Kaynaklar görüşmelerin gizli devam ettiğini ve müzakereler sırasında şartların değişebileceğini belirtti. Şirketin mevcut yatırımcıları arasında, Temasek, SoftBank’in Vision 2 fonu ve Tiger Global gibi dev girişim sermayesi fonları bulunuyor.

Raporda FTX sözcülerinin konu hakkında yorum yapmayı reddettiği belirtilirken kaynaklar, 2022 Ocak ayında gerçekleşen 400 milyon dolarlık finansman turunun yanında 1 milyar dolarlık yeni finansmanın onaylanması halinde FTX’in yeni satın alımlar yapmaya devam edebileceğini söyledi.

Eski bir Wall Street yatırımcısı olan CEO Bankman, kripto para piyasalarında düşüş devam ederken satın aldığı ve yatırım yaptığı şirketlerle tanındı. Borsa Temmuz 2022’de kendisine borç veren BlockFi’ı almış ayrıca Ağustos ayında iflas etmiş Voyager Digital’i almak için teklif sunmuştu ancak taraflar anlaşmaya varamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!