Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Destekçisi Roger Ver’den Borcunu Alamayan CoinFLEX Borsası Yeniden Yapılandırmaya Gidiyor

Seyşeller merkezli kripto para borsası CoinFLEX yeniden yapılandırmaya gideceğini duyurdu.

Kripto para borsası CoinFLEX tarafından 21 Eylül tarihinde yapılan bir duyuruda, şirketin yeniden yapılandırmaya gideceği açıklandı. Söz konusu yeniden yapılandırma teklifine göre şirket sahip olduğu öz sermayenin %65‘ini alacaklılarına devredecek. Buna göre A serisi hissedarlar varlıklarını kaybederken, B serisi hissedarlar pozisyonlarını koruyabilecek ve gelecekteki öz sermaye ile teşvik edilecekler. Yeni plana göre şirket çalışanları, sermayenin %15‘ini elinde tutmaya devam edecek.

Görünen o ki yaklaşık 10 aydır devam eden ayı piyasasının etkilerinden sıyrılamayan ve finansal kriz sorunları yaşayan şirketin öz sermayesini satmaktan başka şansı kalmadı. Birçok alacaklının konumunu kaybedeceği bu yeni plan önümüzdeki hafta oylamaya sunulacak. Eğer oylama sonucunda %75‘lik kabul oyu alınabilirse, yeniden yapılandırma için Seyşeller mahkemesinde hukuki süreç başlayacak. Teklifin yeterli çoğunluk tarafından kabul edilmemesi durumda ise şartlar yeniden değerlendirilecek ve farklı bir teklif sunulacak.

CoinFLEX borsas ayrıca haziran ayının sonlarında ünlü yatırımcı Roger Ver‘in 47 milyon USDC borcu olduğunu ve borcunu ödemediğini bildirmişti. Roger Ver bu duruma yanıt olarak borcunun olmadığını hatta CoinFlex’in kendisine borçlu olduğunu öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!