Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’den Çalınan Fonlar Kripto Para Borsasının Başına Dert Oldu: İşlemler Durduruldu

THORSwap ekibi, platformun son günlerde yasa dışı amaçlarla kullanıldığından şüphelendiği için platformu “bakım” moduna alma kararı verdi.

THORSwap geliştiricileri, bugün sabah bir duyuru yaparak THORSwap’ın yasa dışı fonlarla işlem yapmak için kullanılmış olabileceğini duyurdu.

THORSwap’ın temelinde insanların farklı blokchainler arasında işlem yapmasına olanak tanıyan THORChain ağı yatıyor.

THORSwap ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre platform, bu şüpheli hareketlilik nedeniyle bakım moduna geçiyor:

Dün durumu detaylı bir şekilde değerlendirilikten ve danışmanlarımızla, hukuk müşavirlerimizle, kolluk kuvvetleriyle görüşüldükten sonra THORSwap arayüzünü geçici olarak bakım moduna geçirme kararı alındı.

THORSwap ekibinin açıklamasına göre bu karar, platformda ilerleyen günlerde gerçekleşebilecek “potansiyel yasa dışı aktiviteleri” önlemek için alındı. Ekip, daha kalıcı bir çözüm bulununcaya kadar platformu bakım modunda tutacak.

Bu karar sonucunda alım-satım işlemleri fiilen durakladı. Ancak lending, staking gibi işlemler yapılmaya devam ediyor.

THORSwap’ta yapıldığından şüphelenilen işlemlerin, FTX ile bağlantılı olabileceği düşünülüyor. FTX Kasım 2022’de iflasını açıklamadan yalnızca birkaç saat önce birkaç farklı cüzdandan 600 milyon dolar çıkarılmıştı.

Kimliğini günümüze kadar hala öğrenilemeyen hacker, geçtiğimiz hafta THORSwap dahil olmak üzere birkaç farklı platformu kullanarak 15.000’den fazla Ethereum’u (ETH) harekete geçirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!