Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’den Gizemli Beyaz Saray Ziyareti: Regülasyon Görüşmesi Mi?

En yüksek hacimli kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried ve FTX regülasyon ekibinin gizemli Beyaz Saray ziyareti piyasada merak uyandırdı.

Beyaz Saray’ın geçtiğimiz günlerde paylaştığı, 2022 yılı Mayıs ayına ait ziyaretçi listesinde FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ve FTX regülasyon ekibinin mayıs ayı ortasında Beyaz Saray’ı ziyaret ettiğine ve Beyaz Saray Politika Danışmanı Charlotte Butash ile bir araya geldiğine dair kayıtlara rastlandı.

Ziyaretçi günlüklerinde Bankman’ın regülasyon uyum ekibi, Eloria Katz ve Mark Wetjen ile katıldığı toplantıda Charlotte Butash ve Danışmanı Steve Ricchetti ile görüştüğü belirtildi. Ancak kayıtlarda görüşmenin içeriği veya konu başlığına dair bankmanbilgilere rastlanmadı.

Kayıtlarda yer almıyor olsa da uzmanlar, ziyaretin FTX’in vadeli borsa çözümleri ile ilgili olduğunu tahmin ediyor. FTX yakın tarihte kripto swaplarını doğrudan gerçekleştirme yetkisi istediğine dair CFTC’ye bir teklifte bulunmuş ancak bu teklif henüz karara bağlanmamıştı. Öte yandan geleneksel finans aktörleri doğrudan swap gerçekleştirmenin yüksek risk içerdiğini iddia ederek teklifin fazlasıyla tehlikeli olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!