Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Açılacağına İnanç Tam: Dolar Başı Bakiye Fiyatı 50 Cent’i Aştı!

İflas eden kripto para borsası FTX’in alacaklı talep piyasası umut veren seviyelere yükseldi.

FTX alacaklılarının taleplerini temsil eden alacaklı talep piyasası ısınmaya başladı. Güncel verilere göre talep başına fiyat 0,50 doların üstüne çıktı. Piyasa uzmanları bu oranda bir fiyatlamayı, yatırımcıların en azından FTX’de kalan kripto paralarının yarısını alabileceğine dair artan bir beklentinin sembolü olarak yorumladı.

FTX borç talepleri uzmanı Thomas Braziel tarafından aktarılan verilere göre bazı alacaklı talepleri OTC piyasalarda alınacak 1 dolar karşılığında 0,52-0,53 dolar bandında satılmaya başlandı. Uzman tarafından yapılan açıklamada 20 milyon dolardan fazla bir alacağın 20 Ekim Cuma günü açık artırmada pot başına yaklaşık 0,52 dolara satıldığı vurgulandı.

Braziel, sadece “en temiz” taleplerin bu fiyatlara satıldığını, ortalama satışların 0,30-0,40 dolar arasında gerçekleştiğini dile getirdi:

Piyasa daha küçük talepler için gerçekten sertleşti, daha küçük talepler 500.000 dolar ile 800.000 dolar ve üzeri. Bu talepler şu anda 30 cent’in üst sınırı ile 40 cent’in alt sınırı arasında işlem görüyor. Sadece en temiz ve potansiyeli yüksek talepler 0,50 dolar ve üzerine satılıyor.

Güncel 0,50 dolarlık veriye göre eğer bir kullanıcının FTX’den 100 bin dolar alacağı varsa OTC piyasasında 50 bin dolara hızlı bir şekilde satma imkanı buluyor.

Öte yandan Braziel, FTX’in alacaklılara ödeme yapabilmesi için halen daha kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğunu ifade etti. Uzman tarafından konu özelinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hala çözülmesi gereken çok şey var. KYC ve AML sorunları halen daha ortaya çıkmaya devam ediyor.

FTX alacaklılarının beklentisi, yapay zeka firması Anthropic’in milyarlarca dolarlık potansiyel finansman turunun ardından ciddi oranda artmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!