Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Yapay Zeka Yatırımı 6x Yapabilir: Mağdurlar Parasının Tamamını Alabilecek

Yapay zeka firması Anthropic’in milyarlarca dolarlık potansiyel finansman turu FTX alacaklılarına umut oldu.

The Information tarafından 3 Ekim Salı günü sunulan bir habere göre yapay zeka firması Anthropic yeni bir fonlama turuna hazırlanıyor. Son gelişmeler doğrultusunda Anthropic şu anda teknoloji devi Google da dahil olmak üzere çeşitli yatırımcılarla birlikte 2 milyar dolarlık finansman turu başlatmak için çeşitli görüşmelere girdi. Google 2022 yılında Anthropic’in %10 hissesini satın alarak dikkat çekmişti.

FTX’in iflas belgelerinde ortaya çıkan bilgilere göre borsa iflas etmeden önceki süreçte Anthropic’e 500 milyon dolar yatırım yapmıştı. Öte yandan FTX’in Anthropic’teki hissesini hangi değerlemeyle satın aldığı belirsizliğini koruyor. Anthropic’in potansiyel değerleme artışı, FTX’in yatırım hissesinin değerini 500 milyon dolardan yaklaşık 3 milyar ila 4,5 milyar dolara çıkarabileceği düşünülüyor.

Konu hakkında konuşan Tayvan merkezli Enlighten Law Group yöneticisi Kunchou Tsai, Anthropic özelinde yaşanabilecek bu değerlenmenin FTX alacaklılarına %100 oranında geri ödeme potansiyeli sağlayabileceğini belirtti:

Anthropic değerlenmesinde yaşanabilecek bir artış FTX alacaklılarına %100’lük bir geri ödeme şansı sunabilir. Fakat FTX’in iflas yeniden yapılandırma ekibinin Anthropic’teki hissesini ne zaman satabileceği belirsizliğini koruyor. Özel bir durum olmadığı sürece Anthropic halka açılana kadar beklemek zorunda kalabilirler.

Anthropic’in finansman turundan elde edeceği potansiyel değerlemenin 20 milyar ila 30 milyar dolar arasında bir banda ulaşabileceği düşünülüyor. Yapay zeka şirketi kısa süre önce yayınladığı bir blog yazısında Amazon’un şirkete 4 milyar dolara kadar yatırım yapacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!