Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Merakla Beklenen Projeden Altcoin Tarihine Erteleme: Airdroplar Ne Olacak?

Ethereum katman-2 ölçeklendirme çözümü (L2) StarkWare’in yerel token’ı Starknet’in (STRK) ilk kilit açılış tarihini Nisan 2024’e erteledi.

StarkWare cephesinde beklenmedik bir gelişme yaşandı. STRK’in kilit mekanizmasında yapılan son güncellemede 29 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşmesi beklenen ilk kilit açılış işlemlerinin 15 Nisan 2024’e ertelendiği fark edildi.

Halihazırda piyasada işlem görmeyen STRK‘nin toplamda 10 milyar arzı bulunuyor. Söz konusu tarih değişikliğinden ne kadar token’ın etkilendiği ise henüz bilinmiyor. Bununla birlikte ilk token kilit açılışının çekirdek geliştiricilere, StarkWare ekosisteminin erken destekçilerine ve StarkWare çalışanlarına yapılması planlanıyor.

Erteleme hakkında yorum yapan bir StarkWare sözcüsü, projenin teknolojisine yönelik geliştirmelerin devam ettiğine ve bu doğrultuda yol haritasında değişikliğe gidildiğine yer verdi:

Teknolojiyi geliştirmeye odaklanıyoruz. Yol haritasını gerektiği gibi güncelliyoruz ve buna kilitleme güncellemesi de dahildir.

Öte yandan StarWare sözcüsü, kilit açılım işlemlerinin birbirleriyle teknik açıdan bağlantılı olmadığını belirterek ilk kilit açılmasında yaşanan gecikmenin ikincisini etkilemeyeceğini ima etti.

Starknet (STRK) airdrop’u ne olacak?

Starknet tokenlarının kilit açılışının ertelenmesi ile birlikte beklenen airdrop’un da gecikeceği konuşulmaya başlandı. Normal şartlarda bu yıl içerisinde gerçekleşmesi planlanan airdrop, önümüzdeki yıla kaymış oldu. Sosyal medyada birçok Starknet kullanıcısı erteleme işlemine tepki gösterirken şirketin bu dönemde bir yükseliş beklediği ve o sebeple ertelediği gündeme geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!