Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Bahamalar Kullanıcılarına Gösterdiği Ayrıcalık Kısa Sürdü: Regülatör Fonları Dondurdu

Bahamalar merkezli FTX’in fonları ve işlemleri Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu (SCB) tarafından donduruldu.

Tüm piyasaları sarsan FTX çöküşü etkisini korumaya devam ediyor. Kullanıcılar günlerdir fonlarını borsadan çekemezsen FTX tarafı soruna dair kalıcı bir çözüm arayışını sürdürüyor. CEO Sam Bankman-Fried gidişata dair olumlu sinyaller vermeye çalışsa da yakın zamanda borsanın merkezinin bulunduğu Bahamalar dışında hiçbir bölgeden para çekim işlemi sağlanamadı.

FTX’de günler sonra gerçekleşen para çekim işlemleri ilk anlarda hangi bölgeden ve kimler tarafından yapıldığına dair belirsizliğini sürdürürken sosyal medya üzerinde FTX’in para çekim işlemlerini başlattığına dair söylentiler yayıldı. Fakat on-chain veri analizi sonucunda bu durumun Bahamalar’a özel bir işlem olarak sınırlı kaldığı fark edildi.

On-chain analiz platformu Nansen tarafından sağlanan verilere göre FTX Bahamalar kullanıcıları tarafından 6,8 milyon dolar değerinde varlık borsadan çekildi. Tek seferde gerçekleşen en hacimli iki işlem olarak 2,6 milyon dolarlık Ethereum (ETH) ve 1,3 milyon dolarlık USDC transferi dikkatlerden kaçmadı. Bu çekim işlemi, borsanın çöküşünden bu yana gerçekleşen en büyük fon hareketi olarak kayıtlara geçti.

Çoğu kullanıcı hala FTX borsasından fonlarını çekemezken bu durum sosyal medyada bazı kullanıcı türlerinin ya da personelin ayrıcalıklı muamele gördüğüne dair spekülasyonlara yol açtı.

FTX resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda “Bahama Genel Merkezimizin düzenlemeleri ve düzenleyicileri uyarınca, Bahama fonlarının çekilmesini kolaylaştırmaya başladık.” ifadesine yer verildi.

Yine de bu spekülatif para hareketleri de uzun ömürlü olmadı ve Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, FTX hakkında başlattıkları soruşturmanın ardından borsanın fonlarına bloke koydu.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada bunun “varlıkları korumak ve şirketi istikrara kavuşturmak” için “ihtiyatlı bir hareket tarzı” olduğunu ifade edildi:

Komisyon, müşterilerin varlıklarının yanlış kullanıldığını, kötü yönetildiğini ve/veya Alameda Research’e aktarıldığını öne süren kamuoyu açıklamalarının farkındadır. Komisyonun edindiği bilgilere göre, bu tür eylemler normal yönetime aykırı, müşterinin rızası olmadan ve potansiyel olarak hukuka aykırı olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!