Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in CEO’su Kongre’de Konuştu: “Hiç Kontrol Yapılmamış”

Kripto para borsası FTX’in yeni CEO’su John Ray III, borsanın eski yöneticilerinin “hiç iç kontrol yapmadığını” söyledi.

Sam Bankman-Fried’ın yerine geçen John Ray, Kongre’ye bağlı Finansal Hizmetler Komitesi karşısında FTX ile ilgili açıklamalarda bulundu.

FTX ile şirketin ABD’deki şubesi FTX ABD arasındaki ilişkiyi değerlendiren Ray, FTX ABD’nin geçmişte yapılan açıklamalara rağmen aslında FTX’ten tam anlamıyla bağımsız olmadığını açıkladı.

“Şu an görüyoruz ki FTX.com’daki kripto varlıklar da, FTX ABD’deki kripto varlıklar da aynı veri tabanında tutuluyormuş.” diyen Ray, bu platformlardaki kripto varlıkların hepsinin, Amazon Web Services aracılığıyla, “aynı web formatında” tutulduğunu belirtti.

FTX’in yeniden yapılanma sürecini yöneten Ray ayrıca FTX’in uzun süredir düzgün bir şekilde yönetilmediği mesajını verdi.

Şirkette bağımsız bir kurulun olmadığına ve tutulması gereken bazı kayıtların tutulmadığına dikkat çeken Ray, “Bu bir gecede ya da bir hafta içerisinde olmuş bir şey değil.” dedi ve şirkette “hiçbir şekilde iç kontrol yapılmadığını” söyledi.

Ray ayrıca FTX çalışanlarının şirketteki “faturalandırmaları ve giderleri Slack üzerinden konuştuğunu”, muhasebe işlerinin QuickBooks adlı bir yazılım aracılığıyla yürütüldüğünü söyledi.

“QuickBooks’u kötülemeye çalışmıyorum. Gayet iyi bir araç. Ama milyarlarca dolarlık bir şirket için değil.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!