Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Yatırımcılara Özel Mesajı Belirsizliği Artırdı: Destekçiler Hisselerin Kaderi Konusunda Endişeli

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, hissedarlarına şirketin birinci önceliğinin müşterileri olduğunu ifade ederken hissedarlar yatırımların sıfırlanmasından endişe duyuyor.

CEO 9 Kasım tarihinde hissedarlarına gönderdiği bilgilendirme mektubunda, son birkaç gündür iletişim kurmakta zorlandığı için üzgün olduğunu belirtti. Bankman-Fried, mektupta Binance ile yapılan anlaşmanın detaylarının henüz netleşmediğinden bahsetti. Ayrıca CEO, mektupta şirketin şu anki önceliğinin müşterileri korumak olduğuna da değindi.

Bankman-Fried, yatırımcılara gelecek için iyimser oldukları mesajını verdi. Açıklamada, an itibariyle müşterileri korumanın şirket öncelikleri arasında birinci sırayı aldığını ifade eden CEO, yakın zamanda hissedarların çıkarlarına odaklanılacağının da altını çizdi.

Binance ile şirket arasında geçen satın alma anlaşmasının ise henüz detaylarının belli olmadığını aktaran CEO, ilerleyen günlerde ve haftalarda detaylar belli oldukça hissedarların bu konuda bilgilendirileceğini belirtti. CEO müşterilerin haklarının ve hissedarların yatırımlarının korunması için elinden geleni yapacağını da verdiği bilgilere ekledi.

Hissedarlar arasında bulunan dünya devleri BlackRock ve Softbank başta olmak üzere Ontario Teachers Pension Plan, Sequoia, Paradigm, Tiger Global, Ribbit Capital, Alan Howard, Multicoin Capital, VanEck ve Temasek FTX CEO’sunun yaptığı açıklamaların ardından belirsizlik içerisinde bekleyişe girdi.

Öte yandan FTX yatırımcılarından dördü The Information’a hisselerin kaderinin belli olmadığını ve sıfıra doğru gitmesinden endişeli olduklarını ifade etti.

Şirket yakın zamanda 32 milyar dolar değerlemeye ulaşmış ve başta Sequoia ve Paradigm olmak üzere birçok girişim sermayesi yatırımcısından fon toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!