Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’su Milyarderlik Statüsünü Nasıl Bir Günde Yitirdi: Kripto Krallığından Çöküşe

Bloomberg milyarder endeksine göre FTX CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) 1 günde 15 milyar dolarlık varlığının 14 milyar dolarını kaybederek milyarderlik statüsünü yitirdi.

Alameda Research‘ün bilançosunda çok fazla FTT bulunduğunun ortaya çıkmasıyla başlayan ve Binance CEO’su CZ’nin elinde bulundurduğu FTT’leri tasfiye edeceğini duyurmasıyla FTX’in Binance’e satışına sebep olan likidite problemleri, CEO Sam Bankman-Fried’in kişisel varlıklarını da etkiledi.

Bloomberg milyarder endeksinin verilerini güncellemesi ile birlikte Bankman-Fried‘ın söz konusu kriz esnasında yalnızca bir gün içerisinde 14,6 milyar dolar kaybederek milyarderlik statüsünü yitirdiği gözler önüne serildi.

2022 yılının başında yaklaşık 15 milyar dolarlık toplam varlığa sahip olan Bankman-Fried, son veriler ışığında sadece 991 milyon dolarlık varlığa sahip bulunuyor.

Sam-Bankman 2022 yılının ikinci çeyreğinde, kripto para şirketlerinin yaşadığı likidite problemlerinde yardıma koşması ve birçok şirketi satın alarak kurtarması ile birlikte adını sıkça duyurmuştu. Bankman Fried’ın CEO’luğunu yürüttüğü dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası FTX ve yakın ilişki içerisinde olduğu sektörün önde gelen isimlerinden Alameda Research, “SBF’in Kripto Krallığı” olarak anılıyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!