Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Kurucu Ortağından FTX İddiası: Geçtiğimiz Hafta Piyasadan 6 Milyar Dolardan Fazla Para Çekti

Kripto para borsası Huobi’nin kurucu ortağı Du Jun, FTX’in geçen hafta piyasadan 6 milyar dolardan fazla para çektiğini öne sürdü.

Huobi kurucu ortağı Du Jun 9 Kasım günü paylaştığı bir tweette, FTX’in geçtiğimiz hafta piyasadan yüklü miktarda para çektiğini öne sürdü. Son günlerde para çekme işlemlerine kısıtlama getiren ve likidite problemleri yaşayan FTX’e yönelik bu iddialar kullanıcıların tepkisini çekti. Jun gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

FTX geçen hafta piyasadan 6 milyar dolardan fazla para çekti. Alameda’ya kredi veren kurumlar ve FTX ile bağlantılı merkezi platformlar risk altında. Varlıklarınızı koruyun ve başkalarının hatalarının bedelini ödemeyin.

İddiaların doğruluğu kripto camiası arasında tartışılmaya devam ederken, Jun konuyla ilgili henüz net veriler sunmadı. Likidite sorunları nedeniyle büyük bir çöküş yaşayan FTX tarafından iddialarla ilgili bir yanıt gelmedi. İddialara göre CEO Sam Bankman-Fried, Binance’in elindeki FTT’leri tasfiye edeceğini açıklamasının ardından borsanın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayabilmek için önce Wall Street ve Silikon Vadisi ekiplerinden 1 milyar dolar değerinde borç talep etti. Talebi geri çevrilen Bankman Fried, Binance CEO’su ile masaya oturmak zorunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!