Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük İkinci Borsası 1 Milyar Dolar İçin Mi Elden Çıkarıldı: Binance-FTX Anlaşmasının Perde Arkası

Likidite sorunları ile yüzleşen dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası FTX’in, Binance ile görüşmeden birkaç saat önce Wall Street ve Silikon Vadisi’nde 1 milyar dolarlık kurtarma paketi talep ettiği ortaya çıktı.

Semafor’un 8 Kasım tarihli haberine göre FTX, Binance’in 500 milyon dolarlık FTT satacağını açıklamasının ardından karşı karşıya kaldığı likidite sorunlarını çözmek için Binance’in kapısını çalmadan önce Wall Street ve Silikon Vadisi milyarderlerinden 1 milyar dolardan fazla kurtarma paketi istedi.

Aktarılan bilgilere göre aradığı yatırımı bulamayan FTX’in son çare olarak en büyük rakibi Binance’in kapısını çalmak zorunda kaldığı gözler önüne serildi.

Borsanın CEO’sunun 8 Kasım tarihinde şirketin ABD iştiraki hariç tüm organizasyonlarının rakip kripto para borsası Binance’e satılması için bir anlaşmaya varıldığını açıklaması piyasalarda paniğe neden oldu.

Şirket, 8 Kasım tarihinde açıklanan haberle bank-run (panikle gerçekleşen satış dalgası) benzeri bir satış dalgasını karşılayabilmek adına FTT’yi destekleyen varlıkları satmaya zorlandı. Ancak tipik bir likidite krizinde görülebileceği üzere FTX’in varlıkları yeterince hızlı elden çıkaramaması üzerine bir likidite krizinin ortasında kaldı. Kaynaklar 8 Kasım tarihinde, gün ortasında şirketteki finansal açığın yaklaşık 5 ila 6 milyar dolar civarında olduğunu öne sürdü.

Geçtiğimiz yıl bir çevrim içi aracı kurum olan RobinHood benzer bir likidite krizi ile karşılaşmış ve mevcut yatırımcılarından bir acil durum fonu talep etmek zorunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!