Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDT Dolar Sabitliğini Yeniden Sağlarken Türk Lirası Karşısında Rekor Seviyede

USDT stablecoin’in ihraççısı Tether’in Alameda ile ticari ilişkileri olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddialarla birlikte dolar sabitliğini kısa süreli kaybeden USDT, sabitliğini tekrar kazanırken Türk Lirası karşısında rekor seviyeye ulaştı.

Kripto para borsalarından alınan verilere göre Tether (USDT) 19,20 Türk Lirası seviyesinden işlem görüyor. Normal şartlarda dolara 1:1 oranında sabit olması gereken USDT, dolara karşı değer kaybı yaşamasına rağmen Türk Lirasına karşı değer kazandı.

CoinGecko verilerine göre USDT, gün içerisinde dolar karşısında 0,96 seviyelerine kadar gerilemişti. Ancak USDT kısa bir sürenin ardından tekrardan sabitliğini kazandı.

Elinde USDT bulunduran Türk yatırımcılar USDT’yi anlık olarak 19,20 TL’den satabiliyor. Ancak geleneksel piyasalarda dolar yazım esnasında 18,60’dan işlem görüyor.

Tether’in en büyük ihraççısı olduğuna dair raporlar bulunduğu iddia ediliyordu. Wu Blockchain, Circle ve Tether’den FTX ve Alameda ile aralarındaki ticari ilişkileri açıklayarak kullanıcılarına bu durumun herhangi bir risk teşkil edip etmediğini açıklamalarını talep etti.

Bu durum üzerine açıklamalarda bulunan Tether CTO’su, şirketin FTX ve Alameda kaynaklı hiçbir riske maruz kalmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!