Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether CTO’sundan FTX ve Alameda İddialarına Yanıt: USDT Yine de Sabitliği Kaybetti

FTX ve Alameda Research finansal olarak zorlu bir dönemden geçerken gözler ikinci bir Terra UDS (UST) vakası endişesiyle Circle ve Tether’e döndü. Tether CTO’su konu hakkında açıklama yaptı ve iddiaları reddetti.

Wu Blockchain 9 Kasım tarihinde sosyal medya üzerinden, çok sayıda varlığın Circle’dan FTX’e geçtiğinin görüldüğünü ve Alameda’nın, Tether’in en büyük ihraççısı olduğuna dair raporlar bulunduğunun altını çizdi. Wu, Circle ve Tether’den FTX ve Alameda ile aralarındaki ticari ilişkileri açıklayarak kullanıcılarına bu durumun herhangi bir risk teşkil edip etmediğini açıklamalarını talep etti.

Tether (USDT) CTO’su Paolo Ardoino 9 Kasım tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden konu hakkında yaptığı açıklamada, Tether’in FTX ve Alameda kaynaklı hiçbir riske maruz kalmadığını ifade etti. Geçmişte bir dönem Alameda’nın USDT ihraç ettiğini ve kullandığını belirten CTO rezervlerde herhangi bir kredi riski bulunmadığının ve Tether’in piyasa talebi üzerine basıldığının altını çizdi.

Geçtiğimiz aylarda Terra’nın (LUNA) düşüşüyle başlayan krizin diğer birçok şirkete ve varlığa sıçramasının ardından yatırımcılar, FTX ve Alameda’nın durumunu endişeyle takip ediyor.

Öte yandan Coingecko verilerine göre USDT gün içerisinde %4’e varan değer kaybı yaşayarak sabitliğini kaybetti. Yazım esnasında USDT 0,96 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!