Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle (USDC) Cephesi de FTX ve Alameda İddialarına Kayıtsız Kalmadı: Hiçbir Şekilde Maruz Kalmadık

Kripto para piyasasının önde gelen stablecoin ihraççısı Circle’dan yaşanan FTX çöküşünün şirketlerini etkilenmediğine dair açıklama geldi.

Wu Blockchain 9 Kasım tarihinde sosyal medya üzerinden, çok sayıda varlığın Circle’dan FTX’e geçtiğinin görüldüğünü ve Alameda’nın, Tether’in en büyük ihraççısı olduğuna dair raporlar bulunduğunun altını çizdi. Wu, Circle ve Tether’den FTX ve Alameda ile aralarındaki ticari ilişkileri açıklayarak kullanıcılarına bu durumun herhangi bir risk teşkil edip etmediğini açıklamalarını talep etti.

İddiaların ardından stablecoin USDC’nin ihraççısı Circle’dan FTX çöküşüne dair açıklamalar geldi. Circle CEO’su Jeremy Allaire, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada FTX ile Circle arasındaki bağın çöküşten etkilenmeyecek kadar kurumsal ve seviyeli olduğunu ifade etti. Circle’ın FTX ve Alameda’ya herhangi bir maddi maruziyeti olmadığını belirten CEO, FTX ile olan ilişkinin diğer müşterileriyle olan ilişkiden farklı olmadığını söyledi:

Circle’ın FTX ve Alameda’ya herhangi bir maddi maruziyeti yoktur. Alameda, USDC oluşturmak ve kullanmak için Circle’ın USDC hizmetinden yararlanan bir müşteridir. Tüm kurumsal müşterilerimizle aynı ürüne ve aynı kullanım koşullarına sahiptirler.

Allaire, Circle’ın FTX ve Almeda’ya hiçbir zaman kredi vermediğini de açıklamasına ekledi. CEO’nun demecine göre Circle hiçbir zaman teminat olarak FTT almadı ve FTT üzerinde hiçbir zaman bir pozisyonda bulunmadı.

Bu açıklamaya paralel olarak Tether (USDT) CTO’su Paolo Ardoino’da benzer ifadelerde bulunarak Tether’in FTX ve Alameda kaynaklı hiçbir riske maruz kalmadığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!