Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’yı Yeni Bir Satış Dalgası Mı Bekliyor: Stake Edilen 49 Milyon SOL’un Kilidi Açılıyor

FTX krizi ardından büyük bir düşüş yaşayan Solana’yı (SOL) yeni bir satış dalgası bekliyor olabilir. Veriler yakın zamanda 18 milyon SOL’un stake platformlarından çekileceğini gösteriyor.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından paylaşılan verilere göre büyük Solana balinaları stake ettikleri SOL varlıklarını çekmeye hazırlanıyor. Haberin yazıldığı esnada incelenen verilere göre 21 saat sonra kilidi açılacak yaklaşık 49 milyon SOL (980 milyon dolar) bulunuyor.

Epoch protokolü ile merkeziyetsiz platformlar üzerinde stake edilen SOL varlıkları belirli dönemlerde yatırılabiliyor ve çekilebiliyor. Normal stake yönteminden farklı olarak Epoch, 2 günlük periyotlar ile işlem yapılmasına olanak tanıyor.

Solana Compass tarafından sağlanan verilerde, ciddi miktarlarda yatırıma sahip SOL balinalarının bir sonraki stake döneminden önce yatırımlarını çekmek için harekete geçtikleri görülüyor. FTX krizi ile birlikte adeta bir boşluğa düşen SOL değer kaybetmeye devam ederken söz konusu 980 milyon dolarlık varlığın piyasalara satılması düşüşün devamını tetikleyebilir.

Stake edilen varlıklar güven duyulan birçok projenin uzun vadeli teminatı görünüyor. Fakat son günlerde yaşanan krizlerin ardından yatırımlarına olan güveni kaybeden kullanıcıların gözle görülür çıkış talebi, başta SOL olmak üzere birçok projenin geleceği konusundaki yatırımcı endişesinin ciddiyetini ortaya koyuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!