Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Eski CEO’su Bitcoin’in 15.000 Dolara Düşeceğini Düşünüyor: BTC Satım Opsiyonu Aldı

Kripto türev borsası BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin’in (BTC) 15.000 dolar seviyelerine kadar düşeceğini düşünüyor.

BitMEX kurucu ortaklarından Hayes 8 Kasım tarihinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 15.000 dolar uzlaşmalı Bitcoin satım opsiyonu aldığını söyledi. Hayes, almış olduğu opsiyon sözleşmelerinin 2023 yılının Mart ayında biteceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde piyasayı oldukça etkileyen Binance-FTX gerilimi, Bitcoin’de düşüş yarattı. Hayes’in aldığı opsiyonları Bitcoin yukarı yönlü hareket ederken söylemiş olması, birçok yatırımcının dikkatini çekti. Eski CEO, paylaşımı yaptıktan sonra Bitcoin yaklaşık %13 değer kaybı yaşadı.

Bitcoin için satış sözleşmesi alan Hayes, geçtiğimiz haftalarda da sene sonu için 3.000 dolar fiyattan Ethereum (ETH) kontratı aldığını açıklamıştı. Birçok kez Ethereum yükselişi hakkında açıklamalarda bulunan Hayes, ETH için sene sonu güzel bir yükseliş beklediğini duyurmuştu. Son satın aldığı opsiyon sözleşmesi ile Hayes’in fikrinin değişmiş olabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!