Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes: FED yüzde 20 faiz artırsa bile Ethereum (ETH) yükselişine devam edecek

Milyarder yatırımcı Arthur Hayes bir podcast yayınında Ethereum (ETH) güncellemesine karşı duyduğu heyecandan bahsetti. FED açıklamalarından korkmadığını belirten Hayes, sene sonu için güzel bir yükseliş bekliyor.

Kripto para borsası Bitmex’in eski CEO’su Arthur Hayes yakın zamanda bir podcast yayınına katıldı. Bir saat uzunluğundaki bu yayında yaklaşmakta olan Ethereum Merge güncellemesi hakkındaki olumlu düşüncelerine yer veren Hayes, sene sonu için 3.000 dolar fiyattan Ethereum kontratı aldığını belirtti.

Podcast sunucusu tarafından yöneltilen “şu anda neden Ethereum’a aşırı derecede odaklanıyorsunuz?” sorusuna detaylı bir şekilde yanıt veren Hayes, Merge güncellemesinin henüz fiyatlanmadığına değindi.

Ben de dahil olmak üzere birçok insan güncellemenin kusursuz şekilde gerçekleşeceğine hala inanmıyor çünkü hiç kimse %100 garanti ile herhangi bir hata olmadan İş Kanıtı (PoS) sistemine geçilebileceğini söyleyemez. İnsanlar daha net belirtiler arıyorlar. Bu daha çok “bana PoS’i göster. Bana merkeziyetsiz uygulamaların eskisi gibi sorunsuz çalıştığını göster” tavrında bir talep. Bu nedenle, tüm bunlar kusursuz şekilde gerçekleşene kadar Merge’ün gerçekleşmeyebileceğini varsaymak mantıklı olabilir.

Ethereum fiyatının yükselmesi için ekstra bir ilgiye ya da habere ihtiyaç olmadığını belirten milyarder Hayes, büyük güncellemeden sonra arz talep dengesinde yaşanacak değişimin fiyatların yükselmesine yeteceğini ifade ediyor.

Ancak Ether’in fiyatının artması için ekstra bir talep yaşanmasına gerek yok. Merge sonrasında eskisi gibi işlem ücreti kullanımı olmayacak. Ancak dApp’lar (merkeziyetsiz uygulamalar) için aynı talep olmaya devam edecek.

Yani arz azalırken talep sabit kalmaya devam edecek ve bence bu fiyatın yükselişi için yeterli!

FED’in %20  faiz artırmasının bile bir etkisinin olmayacağını ifade eden Hayes, Ethereum’a olan ilginin şuan olduğu gibi kalmasının bile bir çok şeyi değiştirebileceğine inanıyor. Yıl sonu için 3.000 dolarlık fiyattan Ethereum kontratı alan yatırımcı, var olan Ethereum arzının talep karşısında yetersiz kalacağını öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!