Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Yeni Yönetiminden eski CEO SBF’in Açıklamalarına Eleştiri: Söz Hakkı Yok

İflas eden kripto para borsası FTX’in yeni CEO’su John Ray, eski CEO Sam Bankman-Fried’in (SBF) dengesiz açıklamaları hakkında eleştirilerde bulundu.

Geçtiğimiz hafta iflas eden FTX’in yeni CEO’su John Ray, eski CEO Sam Bankman-Fried’in dengesiz ve “saçma” tweet gönderilerine sert bir yanıt verdi. SBF tarafından 14 kasım günü başlatılan ve yaklaşık 40 saat boyunca devam eden şüphe uyandıran tweet dizisi tüm topluluğun dikkatini çekmişti.

SBF tarafından yapılan bu açıklamalara yanıt, FTX’in resmi Twitter hesabı üzerinden geldi. Yakın tarihli bu yanıtta, SBF’nin açıklamalarından rahatsız olunduğuna ve kendisinin yaptığı açıklamaların görmezden gelineceğine yer verildi:

Yeniden Yapılandırma Başkanı ve FTX CEO’su John Ray’in, Bay Bankman-Fried’in yakın tarihli kamuoyu açıklamalarına ilişkin cevabı: Daha önce duyurulduğu üzere, Bay Bankman-Fried 11 Kasım’da FTX, FTX US, Alameda Research Ltd. ve bunların doğrudan ve dolaylı olarak sahip olduğu yan kuruluşlarından istifa etti. Bay Bankman-Fried’in söz konusu kuruluşlara dair devam eden bir görevi yoktur ve onlar adına konuşmamaktadır.

Ray tarafından yapılan bu açıklama adeta SBF’yi oyun dışı bırakmaya yönelik atılan bir adım gibi görünüyor. Eski CEO tarafından yapılan kışkırtıcı açıklamaları göz ardı etme yolunu seçen FTX’in yeni kadrosu gelecek dönemlerde yaşanacak mahkeme süreçlerinde de bu durumu kendi lehlerine kullanmayı düşünüyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!