Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’te Parası Kalanlar Kripto Para Ödenmemesine Tepkili: Zarar Büyük!

FTX’in alacaklılarını temsil eden isim, ödemelerin dolar cinsinden değil kripto para cinsinden yapılması gerektiğini söyledi.

İflas eden kripto para borsası FTX’in alacaklılarını temsil eden Sunil Kavuri, kısa süre önce haklı bir talepte bulundu. Kavuri X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, alacaklılara yapılacak ödemenin iflas zamanındaki kripto para fiyatları üzerinden ve dolar cinsinden değil, alacaklıların borsada kalan kripto para miktarı üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.

Güncel fiyatların iflas dönemindeki fiyatlara kıyasla 3 ile 10 kat daha fazla olduğunu belirtirken dolar cinsinden yapılacak bu tarz bir ödemenin FTX alacaklıları 10 milyar dolardan fazla zarara uğratacağını vurguladı.

İflas etmiş borsanın mahkemeye sunduğu bu plana hayır denmesi gerektiğini savunan Sunil Kavuri, mahkeme sürecinin uzayabileceğine dair bir sinyal vermiş oldu.

1.600 kişiden oluşan alacaklı grubu, önümüzdeki haziran ayında FTX tarafından sunulan bu teklifin kabul edilip edilmemesi yönünde bir oylama yapacak. Görünen o ki bu teklif alacaklılar tarafından kabul edilmeyecek.

FTX daha önce yaptığı açıklamada, yeniden yapılanma planı kapsamında alacaklılarının %98’ine en az %118’lik ödeme sağlanacağını duyurmuştu. Fakat bu ödemenin Bitcoin fiyatını 17 bin dolardan hesaplayacağı ve kripto para cinsinden değil dolar cinsinden olacağı kaydedilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!