Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Problem Yaşadığı Ülke Rüşvet İstedi Mi: Bakanlıktan Açıklama Var!

Binance’in iki yetkilisini tutuklayan Nijerya hükümeti, 150 milyon dolarlık rüşvet iddialarını reddeti.

Geçtiğimiz aylarda Nijerya Merkez Bankası (CBN) Başkanı Olayemi Cardoso 2023 yılında Binance Nijerya üzerinden 26 milyar dolar değerinde yasa dışı fon akışı olduğunu söylemişti. Bu açıklamanın ardından kısa süre sonra tansiyon tırmanırken iki Binance yetkilisi, Nijerya havaalanında tutuklanmış ve pasaportlarına el konulmuştu.

Binance CEO’su Richard Teng, Nijerya’nın bu tutumunu kınamış ve çalışanların serbest bırakılmasını talep etmişti. Bu talep sırasında, Nijerya hükümetinden bir kişinin kefalet bedeli olarak 150 milyon dolarlık kripto para rüşveti istediğini belirten Teng, global basında şok yaratmıştı.

Rüşvet istemedik, konuyu dağıtmaya çalışıyorlar

Bloomberg tarafından aktarılan habere göre rüşvet iddialarına yanıt veren Nijerya Enformasyon Bakanlığı sözcüsü Rabiu İbrahim, bu 150 milyon dolarlık rüşvet söyleminin gerçek olmadığını belitti.

İbrahim konu hakkında yaptığı açıklamanın detaylarında, Binance’in Nijerya gükümetini ve global mecralı oyalamak için böyle bir iddia ortaya attığını ve tüm bu sürecin bir karalama kampanyası olduğunu dile getirdi:

Teng, şirkete karşı devam eden cezai soruşturmayı çözmek için kripto para birimi cinsinden150 milyon dolar talep rüşvet istendiğine dair yanlış bir iddiada bulundu. Binance CEO’sunun bu iddiası zerre kadar gerçeklikten yoksundur. Bu bir oyalama taktiğinden başka bir şey değildir. Hayali rüşvet iddiası, ABD dahil pek çok ülkede cezai kovuşturmaya uğrayan bu şirketin Nijerya hükümetinin altını oymak için düzenlediği uluslararası kampanyanın bir parçasıdır. Binance, hayali iddialara ve çamur atma amaçlı medya kampanyalarına başvurarak Nijerya’da adını temize çıkarmayacaktır.

Binance’in tutuklu çalışanı ile Nijerya hükümeti arasındaki dava 17 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!