Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’ten Dubai Birimi İçin Hamle: Davadan Çıkarılmasını Talep Etti!

İflas eden kripto para borsası FTX, Dubai biriminin iflas işlemlerinin dışında tutulması için başvuruda bulundu.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında iflas ettiğini resmen açıklayan FTX, 2 Ağustos günü mahkemeye yaptığı başvuruda, Dubai biriminin tüm iflas işlemlerinin dışında tutulmasını talep etti. FTX söz konusu başvuruda, Dubai biriminin iflas başvurusundan önce herhangi bir iş yapmadığını bu nedenle iflas işlemlerinin dışında tutulması gerektiğini savundu.

FTX, Birleşik Arap Emirlikleri yasalarına uygun tasfiye prosedürünün ödenmemiş tüm yükümlülüklerin ödenmesi ve tüm varlıkların tasfiye edilmesinden sonra pozitif nakit bakiyesinin zamanında dağıtılmasına izin vereceğini belirtti.

Mahkeme kayıtlarına göre FTX Dubai’nin hesaplarında halihazırda 4,5 milyon dolarlık varlık bulunurken bunun 4 milyon doları lisansın teminatı olarak Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA) tarafından tutuluyor. VARA, 25 Temmuz günü yaptığı açıklamada söz konusu 4 milyon doların FTX Dubai’nin tasfiyesi bağlamında serbest bırakılacağını teyit etmişti.

FTX Dubai’nin, temel idari prosedürleri uygulamak ve tasfiyenin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak için atanan tasfiye memuru ile bir anlaşma imzalaması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!