Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ’den Elon Musk’ın Paylaşımına “Retweet”: Semafor SBF’nin Mi?

Twitter ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın geçen yıl yaptığı paylaşımı, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) tarafından tekrar gündeme geldi.

Ünlü milyarder Elon Musk’ın geçtiğimiz yıl paylaştığı bir gönderi, medya ajansı Semafor tarafından piyasaya sürülen ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) Binance’e dava açma ihtimalinin bulunduğu haberleri üzerine ilgi çekti.

Söz konusu paylaşımda medya ajansı sahibinin iflas eden kripto para borsası FTX’nın kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) olduğunu belirten Musk, şirketin kripto paralarla ilgili bir haber sunmasının bir çıkar çatışması olabileceğini ima etmişti.

Musk’ın bu paylaşımı sosyal medyada büyük dikkat çekerken paylaşılan gönderi, CEO CZ tarafından “retweet” edildi. Ancak o dönemde sunulan bir habere göre SBF, Semafor’un sahibi değil yalnızca yatırımcısı konumunda bulunuyor.

Dün Semafor tarafından sunulan haberde, Binance’in ABD Adalet Bakanlığı’nın dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalabileceği yer alıyordu. Haberde ayrıca savcıların, Binance’e açılacak geniş çaplı bir davanın FTX benzeri bir duruma yol açıp piyasadaki yatırımcılara ciddi zararlar verebileceğini düşünüldüğü bulunuyordu.

Elon Musk’ın yaptığı paylaşımla aynı dönemde yine ortalık karışmıştı. Semafor, FTX’in iflas etmesinin ardından SBF’nin Twitter üzerinde yatırımı olduğunu iddia etmiş, Musk’tan büyük tepki almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!