Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD, Binance’in Peşini Bırakmıyor: DOJ Dava Açabilir!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD’li savcıların dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalabilir.

Medya ajansı Semafor’un konuya aşina kişilere dayandırdığı haberine göre kripto borsası Binance, ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalabilir.

Kaynakların aktardığına göre Binance’e açılacak geniş çaplı bir davanın FTX benzeri bir duruma yol açıp piyasadaki yatırımcılara ciddi zararlar verebileceğini düşünen savcılar daha farklı bir yol izleyerek para cezası veya takipsizlik anlaşmaları gibi diğer seçenekleri de değerlendiriyor.

Bununla birlikte ABD cephesinden Binance’e yönelik benzer suçlamalar daha önce de gelmişti. Bu yılın mart ayında ilk olarak ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Binance’e dava açmıştı. Ardından haziran ayının başında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kayıt dışı menkul kıymet satmak ve müşteri fonlarını kötüye kullanmak suçlamalarıyla hem Binance’e hem de CEO Changpeng Zhao dava edilmişti.

Söz konusu iddiaların yayılmasına tepki vererek düşüş yaşayan Bitcoin (BTC) ve BNB (BNB), sırasıyla son 24 saat içerisinde %1,7 ve %1,8 değer kaybı yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!